فیزیک

18 08 2015
کد خبر : 4223073
تعداد بازدید : 153
 دبیر انجمن علمی شماره همراه استاد مشاور شماره همراه
 علی علیزاده   دکتر محمدرضا محمدی مظفر  

آخرین اخبار و اطلاعیه

 

بازدید از دانشکده علوم پایه

از علم داده در دنیای ذرات تا علم داده در بازار کار

وبینار "گذارفازها از فیزیک چگال تا رایانه های کوانتومی"

مراسم "روز فیزیک" برگزار شد

نقش کوانتوم  مکانیک در پردازشگرهای کامپیوتری

 "تاریخچه مختصری از کیهان"

"علوم اعصاب از دیدگاه یک فیزیکدان"

مراسم معارفه دانشجویان جدیدالورود رشته فیزیک

سخنرانی دکتر جواد رحیقی

در این برنامه که 25 اردیبهشت98 در تالار شهید کریمی دانشکده علوم پایه برگزار شد؛ دکتر جواد رحیقی، مدیر  طرح چشمه نور ایران سخنرانی ای با عنوان " چشمه نور، نوری تازه بر دانش ایران" ارائه نمودند. ایشان درباره ی مباحث مربوط به طرح ملی چشمه نور ایران و آینده ی روشن شغلی دانشجویان علوم و  مهندسی با عملی شدن این طرح صحبت کردند . در انتها 5 دقیقه به پرسش و پاسخ اختصاص یافت . در این بخش جمعیت حضار در حدود 100 نفر تخمین زده شد .

درادامه دکتر سارا داستان (فارق التحصیل دکترای دانشگاه گیلان) به ارائه سخنرانی خود پرداختند. سخنرانی ایشان تحت عنوان " پروژه شتابدهنده الکترون در شتابگر و بررسی نتایج بدست آمده توسط چند تن از دانشمندان ایرانی و خارجی که پروژه با موفقیت کامل به سرانجام رسید. " بود.

 

 

سخنرانی دوم گروه فیزیک

در این برنامه که 9 اردیبهشت98  در تالار شهید کریمی دانشکده علوم پایه برگزار شد، محمد علی محب‌پور، دانشجو دکتری فیزیک ماده چگال دانشگاه گیلان، 35 دقیقه سخنرانی ای با عنوان "شبیه سازی یک دستاورد تجربی: Sn2Bi  تک لایه ایی" ارائه نمودند. ایشان در مورد مباحث مربوط به فیزیک لایه های دوبعدی به خصوص لایه سنتز شده جدید Sn2Bi و نیز کاربردهای تجربی آن صحبت کردند.

در ادامه دکتر رضا صفاری (دکترای گرانش و کیهان شناسی عضو هئیت علمی گروه فیزیک) به مدت 50 دقیقه به ارائه یکی از به روزترین یافته های دست یافته اخیر در فیزیک کیهان شناسی (رؤیت سیاهچاله کهکشان m87) پرداختند. سخنرانی ایشان تحت عنوان "رؤیت سیاهچاله کهکشان m87  ، تاکیدی بر نظریه نسبیت عام" انجام پذیرفت. این سخنرانی مورد توجه دانشجویان قرار گرفت (جمعیتی در حدود 80 نفر تخمین زده شد). پس از اتمام سخنرانی در حدود 10 دقیقه پرسش و پاسخ به طول انجامید.

از نکات برجسته این سخنرانی، بازخورد بسیار خوب دانشجویان و حضور فعال و کثیر اساتید گروه فیزیک و برخی اساتید گروه ریاضی بود که جذابیت برنامه را دو چندان کرد.

کافه فیزیک

زمان برگزاری برنامه: دوشنبه 2 اردیبهشت 98 در تالار شهید کریمی دانشکده علوم پایه

در ابتدا هومن ارده کی  دانشجوی کارشناسی فیزیک و دبیر انجمن ۴۰ دقیقه به مرور کلی مفاهیم اصلی و فلسفه الکترومغناطیس کلاسیک و روند تاریخی تکامل آن پرداختند، بعد از به وجود آمدن یک درک شهودی و شبه علمی از موضوع به برسی طرز کار رادیو ها و چگونگی تبدیل اطلاعات به امواج الکترو مغناطیس و برعکس؛ پرداخته شد، سپس محمد نخله دانشجوی کارشناسی فیزیک و دبیر انجمن سابق فیزیک به برسی عملی موضوع با استفاده از ابزار الکترونیکی و کامپیوتر پرداخت در این حین از یکی از دانشجویان فارق التحصیل رشته برق-الکترونیک دانشگاه خواجه نصیر دعوت شد که نکات تکمیلی را به سخنرانی اضافه کنند و پس از آن طی چند مرحله آزمایش و اندازه و گیری و معرفی ابزار چگونگی ساخت یک رادیو AM با ابزار آلات کاملا معمولی بررسی شد و به صورت عملی بر روی صحنه ساخته و آزمایش شد و نتیجه مثبت این سلسله اتفاقات بازخورد بسیار خوبی در میان دانشجویان به وجود آورد و تعداد کثیری از آن ها تصمیم به همکاری در فعالیت های جاری انجمن به گرفتند.

سخنرانی اول گروه فیزیک

در این برنامه که 26 فروردین98 در تالار شهید کریمی دانشکده علوم پایه برگزار شد، سجاد منیری دانشجوی دکتری فیزیک هسته ای دانشگاه گیلان  مطالبی را در راستای  موضوع" شتاب دهنده های سکنترونی، چشمه های نوری" ارائه نمودند. ایشان درباره ی مباحث مربوط به طرح ملی چشمه نور ایران و آینده ی این شاخه و یک آشنایی اولیه جهت آماده سازی افکار صحبت کردند . در انتها پرسش و پاسخ انجام گرفت . شایان ذکر است در این برنامه حدود ۴۰ نفر دانشجو حضور داشتند.

 

 شرکت در دومین دوره مسابقات استانی چالش جاذبه ( نجات تخم مرغ)

دومین دوره مسابقات استانی چالش جاذبه ( نجات تخم مرغ) در دی ماه 1397 به میزبانی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت برگزار شد که در این مسابقه با 78 تیم بیش از 130 سازه ارائه شد. تیم شرکت کننده دانشگاه گیلان متشکل از امیدعوض بخشی و سپیده گنجی توانستند 207 امتیاز از 220 امتیاز ممکن را کسب و به مقام دوم دست یابند. زمان سقوط(ثانیه): 2.04 وزن سازه(گرم): 77 امتیاز کسب شده: 206.59

طرح هولگرام سه بعدی

انجمن علمی دانشجویی فیزیک به مناسبت روز ملی فیزیک هولگرام سه بعدی را رونمایی نمود.

اعضای گروه : حامد سمیع زاده و کاوه مهین زاده  تاریخ اجرای پروژه:1397/9/29

چهارمین جلسه هفتگی گروه فیزیک

سومین جلسه از برنامه سخنرانی های هفتگی گروه فیزیک

دومین جلسه از برنامه سخنرانی های هفتگی گروه فیزیک

اولین جلسه سخنرانی هفتگی گروه فیزیک دانشگاه گیلان

آشنایی با درهم تنیدگی در نظریه میدان های کوانتومی

کارگاه آشنایی با درهم تنیدگی در نظریه میدان های کوانتومی توسط انجمن علمی دانشجویی فیزیک در تاریخ  29فروردین 97  برگزار شد. سخنرانان این برنامه از پژوهشکده فیزیک دانشهای بنیادی (IPM) و موسسه ماکس پلانک آلمان دعوت شده بودند این کارگاه شامل 4 بخش بود که دو بخش آن توسط دکتر محمدحسن وحیدی نیا و دوبخش دیگر آن توسط دکتر علی ملاباشی ارائه گردید. این کارگاه از ساعت 9 صبح شروع شده و تا ساعت 16 ادامه داشت.  شرکت کنندگان این برنامه دانشجویان فیزیک در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری بودند.

روز جهانی فیزیک

انجمن علمی و گروه  فیزیک دانشکده علوم پایه ماننده 5 سال گذشته همگام با سایر دانشگاه های کشور اقدام به برگزاری " همایش روز ملی فیزیک " کرد. این برنامه که در روز 23 آذر ماه 1396 برگزار گردید شامل بخش های زیر بود :

غرفه و آزمایش غرفه آزمایشگاه فیزیک پایه :(آزمایش نوسانات واداشته//آزمایش بویل ماریوت/آزمایش عدسی)

غرفه آزمایشگاه فیزیک مدرن:آزمایش تامسون/آزمایش طیف سنجی/

غرفه هسته ای:

غرفه ازمایش های ابتکاری:آزمایش اسیلوسکوپ/آزمایش ساخت پلاسما با ولتاژ بالا

غرفه آزمایشگاه اپتیک:آزمایش یانگ /آزمایش پراش/ ازمایش تداخل

غرفه نجوم :بازدید و آشنایی با ابزار نجومی/منظومه شمسی/اختر زیست/سیاهچاله/صور فلکی

غرفه ماکت موتورهای مکانیکی ماکت موتور جت/ماکت موتور دیزل/ماکت موتور یک زمانه/ماکت موتور دو زمانه/ماکت موتور چهار زمانه/ماکت موتور ونکر/

غرفه نانو سمینارها و سخنران‌ها: (همراه با مشخصات) " میکرو دستکاری تک مولکولی و تک سلولی با استفاده ار انبرک نوری"  ارایه توسط "دکتر سید نادر سید ریحانی" عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف " لایگو و جایزه نوبل " ارایه توسط "خانم دهقان" دانشجوی دکتری فیزیک " مروری بر تحول تاریخی معنای فیزیک " ارایه توسط آقای حبیبی پور دانشجوی برتر کارشناسی فیزیک

دیگر برنامه‌ها: مسابقه عملی "پرتابه"/مسابقه "جَم"/ارایه دو پرسش علمی جهت پاسخگویی توسط دانش آموزان/بازدید از آزمایشگاه های تخصصی/پخش مستند

تصاویر

آشنایی با گرایش کیهان شناسی،گرانش و نجوم

آشنایی با گرایش فیزیک هسته ای

پنجمین جلسه کافه فیزیک

چهارمین جلسه کافه فیزیک

جلسه دوم و سوم کافه فیزیک : 7 و 15  آبان ماه 96

انجمن علمی دانشجویی فیزیک دانشگاه گیلان برنامه "کافه فیزیک" را به صورت هفتگی در ساختمان شهدای هسته ای برگزار می کند.  این طرح، با هدف 1.دانشجویان با رشته فیزیک بیشتر اشنا شوند2.با چالش های روز دنیای فیزیک مواجه شوند3.درفضایی دوستانه سوال بپرسند و بحث علمی در بین انها صورت گیرد4.باانجمن علمی فیزیک همکاری بیشتری داشته باشند5.علاقه مندی به رشته وایده های جدید برای کار افرینی به وجود اید6. به وجود امدن تعامل علمی و یاد گیری مفاهیمی که در کلاس های درس به انها اشاره ای نمی شود"برگزار می گردد.

مراسم استقبال از دانشجویان ورودی جدید گروه آموزشی فیزیک

این مراسم روز دوشنبه 1396/7/24 ساعت 14-12/30 در تالار شهید کریمی دانشکده علوم پایه با حضوردکتر روحی ریاست دانشکده، دکتر سعید مهدوی فر مدیر گروه ، دکتر زینب مرادی نماینده فرهنگی و اجتماعی دانشکده و تعدادی از اساتید و دانشجویان ورودی جدید برگزار شد. در این مراسم اعضای انجمن، توضیحاتی کلی در باب رشته ی تحصیلی بیان کردند. سپس ریاست دانشکده سخنرانی نمودند و پس از ایشان مدیر گروه فیزیک ، با تهیه ی چارت تحصیلی و توزیع آن در بین دانشجویان، توضیحاتی درباره ی سرفصل ها و مباحث کلی آموزشی فیزیک دادند و لیست دروس ترمی پیشنهادی را نیز برای دانشجویان تبیین نمودند. ودر انتهای مراسم ، پذیرایی ز دانشجویان صورت گرفت.

 

کافه فیزیک

به همت انجمن فیزیک و با همکاری انجمن نجوم، اولین جلسه از برنامه هفتگی کافه فیزیک در روز دوشنبه مورخ 1396/7/25 در سالن امتحانات ساختمان شهدای هسته ای دانشکده علوم پایه با حضور بیش از 40 نفر از دانشجویان  کارشناسی ،کارشناسی ارشد و دکتری تشکیل شد.

روز ملی فیزیک 95

روز ملی فیزیک 94

انجمن علمی فیزیک روز ملی فیزیک را همزمان با 17 دانشگاه سراسری دیگر ایران در 5 آذر ماه 94 از ساعت 9 الی 18 در دانشکده علوم پایه برگزار نمود. این برنامه برای دومین سال در دانشگاه گیلان با  هدف آشنایی عینی با رشته ی فیزیک و آنچه در یک محیط آکادمیک می گذرد برگزار گردید.

محور های اصلی برنامه

ـ انجام آزمایش های پیشرفته ی فیزیکی، اجرای آزمایش های دست ساز دانشجویان

ـ نمایشگاه عکس نجومی با تشریح، نمایشگاه عکس فیزیکی

ـ سه مینی کنفرانس با موضوعات روز ( نانو، گرانش و نقد فیلم)

ـ مسابقه پرتابه با شرکت 25 گروه سه نفره

ـ کنفرانس "نسبیت" با مستند ساختگی

ـ ارائه جوایز به برگزیده های مسابقه

شایان ذکر است این مراسم با حضور بیش از 300 نفر، دانش آموزان( 100 نفر) از دبیرستان های شهرهای  از جمله رشت، لاهیجان، انزلی، منجیل و رودبار به طور متمرکز و سایر شهرستان های استان گیلان، دانشجویان و استادان گروه فیزیک در دانشکده علوم پایه برگزار شد.

از دست آوردهای این برنامه می توان به آشنا سازی عینی دانش آموزان با علم فیزیک و آشنائی با مسائل روز این علم، ایجاد انگیزه در دانشجویان و دانش آموزان و ترغیب به بکارگیری این علم در زندگی روزمره  اشاره کرد.

814437528_83439

دسته بندی :
علوم پایه
page