نجوم

18 08 2015
کد خبر : 4222769
تعداد بازدید : 118
 دبیر انجمن علمی شماره همراه استاد مشاور شماره همراه
دادبه هادی زاده   دکتر رضا صفاری  

 

آخرین اخبار و اطلاعیه

هفته جهانی نجوم1400

ویژه برنامه ماه رمضان 1400

تهیه و انتشار محتواهای متنی

انتشار روز اخبار

رصد بارش شهابی جوزایی

نمایشگاه نجوم

دپارتمان نجوم آموزش‌های آزاد دانشگاه گیلان با همکاری انجمن نجوم دانشگاه گیلان در هفته جهانی فضا اقدام به ارائه مجموعه‌ای از فعالیت‌های ترویجی، آموزشی و تحلیلی در قالب نمایشگاه، پخش فیلم، ارائه مباحث روز فضا و تحلیل علمی کردند. این برنامه در دو روز متوالی دوشنبه و سه‌شنبه (17 و 18 مهرماه سال 1396) در طبقه دوم و سوم ساختمان شهدای هسته‌ای دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان برگزار شد. در این برنامه دانشجویان دانشگاه، دانش‌آموزان مدارس و فعالین حوزه فضا درون و بیرون دانشگاهی بودند. ضمنا اساتید دانشکده علوم‌پایه، اساتید مجرب حوزه نجوم (آقایان رازقی و وقوعی از انجمن نجوم ثاقب گیلان)، معاون فرهنگی دانشکده علوم پایه (خانم دکتر مرادی) و جمعی از فارغ‌التحصیلان متخصص در زمینه مباحث فضا در این برنامه حضور پیدا کردند.

هدف اصلی از برگزاری این برنامه آشنایی مخاطبین درونی و بیرونی دانشگاه با مباحث روز فضا و تفکیک مباحث تخصصی ویژه فضا بود. در این کار عمده تلاش مجموعه، بررسی روش‌های صحیح علمی برای پیشرفت و پیشبرد در زمینه‌ علم فضا و جلوگیری از ترویج روش‌های نادرست و غیرتخصصی این کار بود. غرفه‌های نمایشگاهی به گونه‌ای طراحی شدند که با بررسی همه‌جانبه علم فضا، بسته مناسبی در اختیار مخاطب قرار دهند. مباحث مورد بررسی این بخش به شرح زیر بود:

  • مباحث مربوط به حوزه مدارگردها در غرفه "ایستگاه فضایی، ماهواره‌ها و زباله‌های فضایی" مورد بررسی قرار گرفت. در این بخش مشخصات ایستگاه‌های فضایی و لزوم وجود آن‌ها به طور ویژه مورد بررسی قرار گرفت. ماهواره‌های ارسالی از زمین طی قرن گذشته با جزئیات ارائه شد و مفهوم زباله فضایی و تهدیداتی که این موضوع با خود به همراه دارد برای مخاطبین تبیین شد. الیاس نسیم‌دوست و حدیثه احسان‌دوست از دانشجویان مقطع کارشناسی رشته فیزیک مسئولین این غرفه بودند. بازدیدکنندگان این غرفه در مجموع حدود 250 نفر بودند که اکثر آن‌ها را دانشجویان دانشگاه تشکیل می‌دادند.
  • تلسکوپ‌ها و مفاهیم مربوط به آن‌ها در قالب غرفه "رادیوتلسکوپ‌ها، تلسکوپ‌های فضایی و انواع تلسکوپ‌ها" مورد بررسی قرار گرفت. بررسی تاریخچه، علل ساخت و سرمایه‌گذاری، دستاوردها و اطلاعات دریافتی و کاربرد آنها در پیشرفت علم و بسترسازی در زمینه‌های مختلف علمی. بررسی امواج CMB، انبساط و تخمین حدودی عمر کیهان و ...، از موارد مورد توجه در قالب کاربرد رادیو تلسکوپ در غرفه تلسکوپ‌ها بود. خشایار کمالی و ... از دانشجویان مقطع کارشناسی رشته فیزیک مسئولین این غرفه بود.
  • مسئولیت غرفه "کاوشگرها" را  نگین معصومی،نیلوفر شاه محمدی و شهلا حقیقی بر عهده داشتند.در این غرفه بیش از ۶۰ کاوشگر بررسی و ارائه شد که در بین آن ها کاسینی ،وایکینگ ۱ و ۲ ،گالیه،ویجر ۱ و ۲،رزتا،پایونییر ۱۰ بیشتر مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت.دراین غرفه کاوشگران از نظر شرکت سازنده، نوع سوخت، مدت زمان ماموریت، هدف ازماموریت، اطلاعات جمع آوری کرده و سرانجام هریک ازآنها پس ازپایان ماموریتشان بررسی شدند.
  • مسئولیت غرفه حمل‌و‌نقل فضایی را خانم شمس و آقای صمدی برعهده داشتند. در این غرفه حمل‌و‌نقل فضایی از گذشته تا به امروز مورد بررسی قرار گرفت. در این غرفه خانم شمس به معرفی شاتل‌ها، اجزا سازنده‌ی آن‌ها و چگونگی پرتاب و فرودشان پرداخت و سپس آقای صمدی توضیحاتی در خصوص شرکت اسپیس ایکس، تولیدات آن و برتری‌های موشک‌هایش نسبت به شاتل ارائه داد.
  • در غرفه به دنبال حقیقت سعی شد توضیحاتی درباره ابهامتی که چالش برانگیز هستند داده شود. از مباحث مورد بررسی در این غرفه می‌توان به نظریه زمین تخت‌گرایان، UFO‌ها و سفر به ماه اشاره کرد.

کافه فیزیک

دسته بندی :
بین رشته ای
page