نشست علمی- معرفتی «از کرونا تا تبعیض های اجتماعی از منظر شهید مطهری»

02 05 2021
کد خبر : 4238809
تعداد بازدید : 97
به مناسب هفته گرامیداشت مقام معلم و سالروز شهید مطهری، نشست علمی- معرفتی  «از کرونا تا تبعیض های اجتماعی از منظر شهید مطهری» با همکاری مرکز اندیشه ورزی در معارف دینی(از طرف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کیلان) و انجمن علمی دانشجویی قرآن و حدیث(از طرف معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان) در ساعت 21:30روز یکشنبه مورخ 1400/02/12 به مدت یک ساعت در فضای اسکای روم با حضور جمعی از اعضای هیات علمی و دانشجویان از داخل و خارج دانشگاه، برگزار گردید.
در این نشست حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر حسینی یمین از مدرسان حوزه و دانشگاه های استان همدان، به شبهات رایج و سئوالات افراد حاضر در نشست پیرامون بحث کرونا و تبعیض ها که ناظر به عدل و حکت الهی است، بر مبنای کتاب عدل الهی شهید مطهری پاسخ گفتند که در ادامه،مختصری از آن بیان می گردد:
 
شبهه: اگه خدا مهربون هست، چرا این کرونا رو خلق کرده و اصلا چرا کمک نمی کنه تا شرّش کم بشه؟
نکته اول خداوند علاوه بر مهربان بودن، حکیم و عادل هم هست و ما نباید فقط یک صفت خدا را در نظر بگیریم 
پاسخ: نکته دوم کرونا را خدا خلق کرده یا بشر با سو اختیار خودش ساخته؟ هنوز پاسخ این سوال را نمیدانیم و گمانه زنی است. اما برای مثال ما میتوانیم بگوییم چرا خدا مشروب را درست کرده؟ خدا انگور را خلق کرده و بشر با سوء استفاده از اختیار خود، مشروب را درست کرده و به جسم و روح خودش ضرر وارد می کند. 
برای قسمت سوم این سوال، خداوند متعال، افعالش را بر اساس یک سری قوانین ثابت ( که در قرآن سنت نامیده شده) انجام میدهد – حال این سوال ایجاد میشود که چرا خداوند معجزه انجام نمیدهد؟ معجزه در سه صورت اتفاق می افتد : 1) تعیین شخص نبی 2) معجزه به صورت عذاب 3) هدایت در شرایط خاص 
پس اگر واقعا و ازروی اضطرار تمام از خداوند مسألت شده و از آن سو هم تلاش های علمی پیگیری شود، این مشکل شایعه بشری نیز قابل مدیربت شدن است.
شبهه: اگه خدا عادل هست چرا باید بین من و بعضی از هم سن و سالهای من این همه تفاوت باشه و اونا توی ناز و نعمت باشن؟ چرا بعضی ها توی خانواده های مرفه و بعضی ها توی خانواده های نیازمند به دنیا میان؟
نکته اول: عدل به معنای تساوی نیست که همه یک جور باشند و یک جور حق و مسئولیت و سلیقه داشته باشند. اصلا این طوری جهان شکل نمی گرفت اگر همه در تمام شرایط مانند هم بودند. بلکه عدل به معنای تناسب هست یعنی به همون اندازه که ظرفیت داریم و به ما امکانات داده شده، خدا از ما توقع داشته باشد.
نکته دوم: تفاوت بین انسان ها، بخشی به دلیل اختیار دیگران هست مثال تفاوت در خانواده و وضعیت معیشت آنها ؛ چه بسیار افرادی که خانواده فقیر متولد شده اما به جایگاه اجتماعی و ثروت و ... دست یافتند و بالعکس، پس صرف تولد در خانواده خوب موجب خوشبختی نیست و بالعکس. اما بخشی دیگر به دلیل اختیار خودشان – برای مثال فردی که تلاش کرده و درس خوانده و دکتر شده با شخصی که درس نخوانده متفاوت است ( در واقع علت اول تفاوت در سعی و تلاش انسانهاست و باید از خودشان توقع داشته باشند)
نکته سوم: اساسا شرط عدالت این هست که خداوند به همان اندازه که امکانات داده، از آن انسان توقع داشته باشد و بازخواست کند و البته که در این دنیا، عدالت به طور قطعی وجود ندارد و عدالت خدا در مجموع دنیا و آخرت برای هر فرذد محقق می شود و در روایات تاکید شده که خداوند جبران کننده است. پس برای عذاب یا پاداش برخی امورات باید تا قیامت صبر کرد (خداوند در قیامت عوضش را میدهد).
شبهه: علمای دینی همواره بلاها و مشکلات اجتماعی را ناشی از گناهان انسان‌ها یا امتحانات الهی معرفی می‌کردند؛ اما ویروس کرونا و فراگیری خطرناک آن موجب شد که همه تبیین‌ها و تفسیرهای گذشته را فراموش کرده و در مقابل نظر پزشکان تسلیم شوند و برای در امان ماندن از این بیماری حتی همه مکان‌ها و مراسم‌های مذهبی را تعطیل کنند!
نکته اول اینکه بر اساس آیات قرآن و روایات معصومان(ع)، بلاها همیشه ناشی از گناه یا امتحانات الهی نیست و گاهی به دلیل سو رفتار خود انسان میباشد.
نکته دوم: همانطور که علمای مطرح مانند مقام معظم رهبری بر مبنیا اصول عقلی تاکید کرده اند، باید به دستورهای متخصص متعهد در هر زمینه ای پایبند بود و در کنار آن هم خواندن دعاهای عمومی یا خاص(مانند دعای 7صحیفه سجادیه) برای تقویت توکل و ارتباط با خدا و استمداد از خداوند برای مدیریت این مشکل، توصیه شده است.
شبهه: نگاه الاهیاتی با بلاها و مشکلات طبیعی و اجتماعی در برابر نگاه علمی، منفعل شده و بر همه روشن شد که تنها علم می‌تواند به بشر کمک کند تا بر این بحران‌ها غلبه کند؛ نه آنچه دین و علوم دینی می‌گوید!  کرونا ویروس و هر عامل بیماری‌زای دیگر، عواملی مادی هستند که تنها به سبب آلودگی محیطی و بیماری‌های زمینه‌ای اثر گذاشته و تنها راه مبارزه با آن رعایت اصول بهداشتی و کنترل‌های پزشکی است و دعا و توسل اموری خرافی است که موجب بی‌اعتنایی به روش‌های علمی و معتبر و به تعویق افتادن درمان می‌شود!
  پاسخ: علت ها دو گونه هستند : 1) علل مادی 2) علل غیرمادی هیچ مومن عاقلی بر این اعتقاد نیست که فقط دعا میتواند کرونا را نابود کند و پایبندی به دستورات متخصصان مثل ضدعفونی کردن و ماسک زدن و ... (رعایت پروتکل ها) در کنار دعا موثر هست. جالب آنجاست که مثلا تاثیر دعای 7 صحیفه سجادیه در کنترل رشد ویروس کرونا در آزمایشگاه های معتبر مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.
باید دقت کنیم که گزاره های دینی بر دو نوع اند : 1) گزاره عقل گریز 2)گزاره عقل پذیر. یعنی برخی از آموزه های دینی را می توان بر مبنای استدلال و فهم عقلی پذیرفت اما برخی دیگر را نمی توان از این روش فهمید و به دلیل عدم فهمیدن، نمی توان انکار کرد. بسیاری از موارد درخصوص خود جهان وجود دارد که ما اطلاعی از آن نداریم و شاید بعدها متوجه شویم و ندانستن، دلیلی بر انکار و نبودن نیست. اساسا آموزه های قرآن و روایات هیچکدام عقل ستیز نیستند بلکه برخی از آنها عقل گریزند.
شبهه: حرم‌هایی که روزی دارالشفای بیماران و پناهگاه حاجتمندان معرفی می‌شد، امروزه باید توسط مواد ضدعفونی، عفونت‌زدایی شود و مردم در آن تجمع نکنند تا مبادا به بیماری مبتلا شوند! گندزدایی و تعطیلی این مراکز برای پیشگیری از بیماری چگونه با دارالشفابودن آن سازگار است؟!
دارالشفا بیشتر برای امراض درونی و روحی (غیر جسمی) به کار میرود، بله حرم ها دارالشفا هستند، اما دارالدوا نیستند و افراد متعددی بوده اند که به دلایل مختلفی چون تشخیص و درمان اشتباه یا دیرهنگام و ...برغم حضور در بارگاه امامان(ع)، به پایان عمر خود رسیدند. بله مواذدی از شفای افراد هست اما آن موارد که تعداد آنههم کم نیست کراماتی خاص برای هدایت خاص افراد است و جنبه عمومی ندارد.
گاهی میگوند اگرحرم مطهر است، پس نباید ویروس وارد آن شود در حالی که حرم، مطهر باطنی است نه مطهر ظاهری. در تمام حرم ها سرویس بهداشتی وجود دارد پس چون حرم ها مطهرند نباید به تنظیف آنها و رفع نجاستها پرداخت؟
شبهه   از امام صادق (علیه السلام) روایت شده است: «هنگامی که فتنه همه‌ شهرها را فراگیرد به شهر قم و اطراف آن پناه برید که بلا از آنجا دفع شده است». نیز حدیثی از امام رضا (علیه السلام) به همین مضمون روایت شده است. مفاد این روایت و روایات بسیاری که در فضیلت قم وارد شده و هرگونه بلایی را از قم منتفی می‌داند، چگونه با بیماری فراگیر کرونا در قم و از قم به دیگر شهرها سازگار است؟!
پاسخ: تعریف صحیح از مفهوم فتنه در این گونه احادیث(به فرض پذیرش صحت سندی) ناظر به آزمونهای بزرگ فکری و اجتماعی است که در آن، انسان در نوع بینش و نگاه صحیح به زندگی، امکان دارد دچار تردید یا اشتباه شده و این امر در گرایش ها و رفتارهای وی، موثر خواهد بود.  در طول تاریخ بلاهای مختلف طبیعی(زلزله، سیل و ...) و بیماری واگیردار در شهر قم گزارش شده و حتی زمان معصوم هم این امور متداول بوده است.
پناه بردن به قم هم دو معنی دارد : خاک قم - علم و فرهنگ قم حال اینکه منظور در این روایات چیست ؟ چون خاک قم هیچ برتری ای نسبت به سایر اماکن ندارد بنابراین منظور علم و فرهنگ اهل قم میباشد که مبتنی بر آموزه های توحیدی است.
  مگر اینجا کشور امام زمان و اهل بیت (علیهم السلام) نیست؟! پس این همه بلا و مصیبت عمومی در غرب و شرق و جنوب و شمال آن برای چیست؟! چگونه می‌توان این‌ها را تببیین کرد؟
نکته اول: خاصیت دنیا(عالم ناسوت)، فساد و فرسایش هست و در تمام کشورها و ملت ها این مشکلات قابل مشاهده است. بخشی از این گونه حوادث، بخاطر اراده الهی برای امتحان بشر و بخشی از آن، به دلیل سوء تدبیر بشر در پیشگیری یا مدیربیت صحیح حوادث است. 
نکته دوم: به صرف انتساب کشور به امامان(ع)، سنت هایی که خداوند برای هدایت افراد در عالم هستی قرار داده که نقض نخواهد شد. چون ائمه و امام زمان(عج) مجاری اراده خداوند هستند و خداوند متعال، افعالش را بر اساس یک سری قوانین ثابت (که در قرآن سنت نامیده شده) انجام میدهد و نمیتوان نیت خالص و تلاش لازم برای مدیریت صحیح و توحیدی زندگی فردی و اجتماعی را کنار گذاشت یا معطل کرد و صرفا به نگاه و دعا و حمایت امام زمان(عج) امیدوار بود. خداوند در قرآن تاکید دارد که موهبت و تغییر سرنوشت افراد به دست خودشان است
نکته سوم: نگاه منصفانه به وضعیت فعلی کشور با وجود تمام کارشکنی ها و مخالفت های داخلی و خارجی، ما را به لطف امام زمان(عج) در پایداری مردم عزیز می رساند اما باید توجه داشت که لطف ایشان، کافی نست و نیت و عمل و همراهی صحیح مردم، لازم است.
در پایان جلسه نیز به قید قرعه از میان حاضران و افرادی که به سئوالات پایانی مطرح شده توسط سخنران جلسه پاسخ گفتند، چهار نفر جهت دریافت کمک هزینه سفر به مشهد مقدس(به مبلغ 4.000.000ریال) مشخص گردید.

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

ناشر الأصول

07 07 2024

افتخار آفرینی دانشجویان دانشگاه گیلان در مرحله اول سومین جشنواره ملی برهان (ویژه کرسی های آزاد اندیشی )

اختتامیه مرحله اول سومین جشنواره ملی برهان (ویژه کرسی های آزاد اندیشی) در دانشگاه علامه با حضور معاون فرهنگی اجتماعی وزارت عتف و رئیس دانشگاه علامه، مدیران کل وزارتی، معاونین فرهنگی و اجتماعی برخی دانشگاه، کارشناسان و دانشجویان منتخب جشنواره روز یکشنبه مورخ هفدهم تیرماه 1403 برگزار شد . در این جشنواره دانشگاه گیلان در بخش مناظره با دریافت شش عنوان ،یک رتبه دوم ،دو رتبه سوم و سه رتبه چهارم (شایسته تقدیر)، جزء دانشگاههای برتر از حیث کسب تعداد رتبه و دریافت جایزه قرار گرفت . دانشجویان برگزار کننده، عناوین کرسی ها و مقام های کسب شده بدین شرح می باشد . ۱- خطر تجزیه ایران؛ شایعه یا واقعیت، سرکار خانم زینب شهبازی زاده، رتبه دوم، لوح سیمین ۲_ حجاب امری شخصی یا اجتماعی، جناب آقای محمد رضا اسفندیاری، رتبه سوم، لوح برنزین ۳-مردم سالاری دینی یا دموکراسی غربی، جناب آقای علی حجامی، رتبه سوم، لوح برنزین ۴_عملکرد جمهوری اسلامی ایران در برخورد با مفاسد اقتصادی، سرکار خانم سارگل حق پرست، رتبه چهارم (شایسته تقدیر) ۵_آزادی بیان در ایران,شعار یا واقعیت، جناب آقای مرتضی مظفری، رتبه چهارم (شایسته تقدیر) ۶_ تحدید یا ترغیب جمعیت، فرصت ها و چالش ها، سرکار خانم مهسا ساقی بیرق، رتبه چهارم (شایسته تقدیر) معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان ضمن تبریک موفقیت به این عزیزان، توفیقات روز افزون تمامی دانشجویان را آرزو  می نماید.

07 07 2024

تقدیر رئیس ستاد دانشگاهیان استان گیلان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، از حضور حماسی مردم در انتخابات

رئیس ستاد دانشگاهیان استان گیلان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، طی پیامی از حضور حماسی ملت ایران تقدیر کرد. متن پیام بدین شرح است. خداوند بزرگ را شاکریم که حماسه‌ حضور پرشور مردم در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، صفحه‌ درخشان دیگری بر افتخارات بزرگ انقلاب اسلامی ایران افزود. از همه مردم ایران و به طور خاص از کلیه اعضای خانواده بزرگ دانشگاهیان استان گیلان که با حضور خود موجب افزایش شور و نشاط انتخاباتی و رقم زدن درصد بالایی از مشارکت مردم شدند، سپاسگزاری نموده و انتخاب دکتر مسعود پزشکیان را به عنوان نهمین رییس جمهور ایران اسلامی تبریک عرض می نمایم و توفیق و سربلندی ایشان را در سایه وفاق و وحدت ملی از خداوند منان خواهانم. دکتر محمد دوستار رئیس ستاد دانشگاهیان استان گیلان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۶ تیر ۱۴۰۳

26 12 2023

کسب رتبه برگزیده و شایسته تقدیر دانشجویان دانشگاه گیلان در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت

آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت با حضور دکتر زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، جمعی از مسئولان وزارتی، استانی، دانشگاهی و جمع کثیری از دبیران کل انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور، دبیران اتحادیه‌های علمی دانشجویی و کارشناسان انجمن‌های علمی در روز دوشنبه چهارم دی ماه ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. در این جشنواره انجمن های علمی دانشگاه گیلان موفق به کسب یک مقام برگزیده و یک مقام شایسته تقدیر گردید. انجمن علمی دانشجویی بیوسیستم دانشگاه گیلان رتبه برگزیده، بخش اختراع گروه کشاورزی - دبیر انجمن - آقای محمد رضا حیدری انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه شایسته تقدیر، بخش نشریه گروه هنر و معماری عنوان اثر: مجله شش سوی هنر با توجه به رویکرد جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی و شورای انجمن های علمی دانشگاه گیلان، تنها آثار با کیفیت طراز بالا به جشنواره بین‌المللی ارسال شد که از میان ۱۱ اثر ارسالی، ۲ اثر موفق به کسب رتبه شدند و در مجموع دانشگاه گیلان در رتبه ششم دانشگاه های سراسر کشور قرار گرفت. معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن تبریک به جامعه دانشگاهی، توفیقات روز افزون این عزیزان را آرزو می نماید. ​​​​​​​

20 11 2023

جشن ازدواج 31 زوج دانشجویی به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد

جشن ازدواج 31 زوج دانشگاهی با حضور رئیس دانشگاه گیلان، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان، مدیران دانشگاهی و دانشجویان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد. دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار، برای تمامی مزدوجین آرزوی خوشبختی کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن معرفی دانشگاه گیلان به عنوان دانشگاه دوستدار خانواده گفت: ما پیگیر ساخت 210 واحد آپارتمانی متاهلی از سهمیه وزارت علوم برای دانشگاه گیلان هستیم و همانطور که سال قبل قول دادیم که مسکن متاهلی را در دانشگاه راه اندازی کنیم با همت واحدهای مختلف، از ترم آینده میزبان دانشجویان متاهل در 18 خوابگاه متاهلی دانشگاه خواهیم بود. دکتر نجفی در انتها هم با توجه به تقارن این جشن با سالروز میلاد حضرت زینب (س)، زندگی مشترک را شبیه پرستاری دانست و گفت: زن و شوهری که با هم زندگی می کنند در همه ابعاد زندگی باید پرستار همدیگر باشند. حجت الاسلام والمسلمین علی محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های گیلان؛ ازدواج دانشگاهی را ازدواجی آگاهانه، به هنگام و آسان دانست و گفت: سعی خواهیم کرد که ازدواج آگاهانه را در کنار همکارانمان ترویج دهیم. وی همچنین از آمادگی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه برای پذیرش مراجعه دانشجویان پسر و دختر در امر ازدواج خبر داد و گفت: ما تلاش می کنیم تا مقدمات ازدواج عزیزان دانشگاهی را فراهم کنیم. شایان ذکر است ادای احترام به شهدای گمنام دانشگاه، کاشت 31 نهال مثمر به اسم زوج های دانشگاهی، جاری شدن صیغه عقد یکی از زوجین به صورت نمادین، پرچم گردانی حرم امام رضا (ع)، اجرای برنامه های شاد و مفرح، کارگاه های آموزشی و اردوی تفریحی از دیگر برنامه های این مراسم بود. تصاویر

14 05 2024

پنجمین دوره آموزشی "کنشگری فرهنگی رسانه ای" ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های مناطق 2 و 3 کشور به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان

پنجمین دوره آموزشی کنشگری فرهنگی رسانه ای ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های مناطق ۲ و ۳ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در حال برگزاری است. این دوره آموزشی توسط دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تا 27 اردیبهشت ماه 1043 با برگزاری کارگاه های آموزشی همچون تولد یک ایده؛ خلاقیت و ایده پردازی، سیر تولید محتوا، آشنایی با رسانه و مخاطب و بازاریابی و بازاریابی محتوایی اجرا می شود. دکتر اکبری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در مراسم افتتاحیه این دوره با اشاره به اهمیت حضور رسانه ای و کنشگری فعالان فرهنگی در عرصه های مختلف ابراز امیدواری کرد این دوره موجب ایجاد جریان سازی رسانه ای در محیط های فرهنگی دانشگاه ها و زمینه ساز ایجاد پیوست رسانه ای برای تمامی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شود. تصاویر  

05 07 2024

اختتامیه جشنواره ملی برهان در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود

اختتامیه مرحله اول سومین جشنواره ملی برهان (ویژه کرسی‌های آزاداندیشی)، ۱۵ تا ۱۷ تیرماه با حضور دانشجویان منتخب، مسئولان دانشگاه‌ها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود. این جشنواره در سال‌های ۹۵ و ۹۸ در قالب کرسی‌های آزاد‌اندیشی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شده است. دور سوم و جدید آن با بازنگری جدی در شیوه‌نامه آغاز و فرایند اجرایی آن از دی ماه سال گذشته آغاز شد. دانشجویان علاقه‌مند از ۱۵ بهمن تا ۱۵ اسفند وقت داشتند تا آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند. جشنواره برهان مخصوص دانشگاه‌های وزارت علوم است که در سال‌های گذشته در فضای کرسی‌های آزاد‌اندیشی فعال بوده‌اند. بازه زمانی برگزاری کرسی‌ها نیز اول مهر ۱۴۰۱ تا آخر بهمن ۱۴۰۲ بوده است. حدود ۶۸۶ اثر به دبیرخانه ارسال شده که از این تعداد ۵۷۲ اثر به بخش رقابتی اصلی و ۱۱۴ اثر به مرحله رقابتی جانبی راه یافتند، ۴۹ داور در فرایند بررسی آثار حضور داشتند. سال گذشته در مجموع سه هزار و ۴۴۷ کرسی در دانشگاه‌های کشور برگزار شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش ۹۶۵ کرسی، رشد حدود ۲ و نیم برابری داشته است. گفتنی است براساس اعلام وزارت علوم، جشنواره برهان در دو مرحله تقدیر از بهترین کرسی‌ها، رویداد توانمند‌سازی و بازنمایی کرسی‌ها در فضای رقابتی برگزار می‌شود.  

03 07 2024

آئین دانش آموختگی دانشجویان ورودی سال 1399 دانشگاه گیلان برگزار می شود

طبق روال هر ساله آئین دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه گیلان با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در حال برگزاری است . شایان ذکر است، این مراسم از روز سه شنبه 12 تیر آغاز و تا روز پنج شنبه  14 تیر ماه 1403 در دانشکده های مختلف ادامه خواهد یافت. جدول زمانی مراسم سه شنبه 12 تیر ماه ـ ساعت 14 الی 17 ـ دانشکده تربیت بدنی ـ تالار معین چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 8 الی 16 ـ دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی ـ تالار حکمت چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 13 الی 15:30 ـ دانشجویان دانشکده شیمی ـ تالار شهید کریمی چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 16 الی 19 ـ دانشجویان دانشکده ریاضی ـ تالار شهید کریمی چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 16:30 الی 20 ـ دانشجویان دانشکده معماری و هنر ـ تالار حکمت چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 17 الی 19 ـ دانشکده منابع طبیعی ـ تالار معین چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 17 الی 20 ـ دانشجویان دانشکده مکانیک ـ تالار حکمت پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 8 الی 11 ـ دانشکده فنی شرق ـ تالار معین پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 8 الی 11 ـ دانشجویان دانشکده علوم کشاورزی ـ تالار حکمت پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 10 الی 12 ـ دانشجویان فیزیک ـ تالار شهید کریمی پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 13 الی 15 ـ دانشجویان دانشکده مدیریت و اقتصاد ـ تالار حکمت پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 13:30 الی 15:30 دانشجویان زیست سلولی و مولکولی و زیست جانوری ـ تالار شهید کریمی پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 17 الی 20 ـ دانشجویان دانشکده فنی ـ تالار حکمت پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 17 الی 20 ـ دانشجویان زیست گیاهی و زیست دریا ـ تالار شهید کریمی

04 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در آئین دانش آموختگی: ما به انسان توسعه یافته ای نیاز داریم که در همه ابعاد توسعه یافتگی، به رشد متوازن برسد

آئین دانش آموختگی دانشجویان ورودی 1399 دانشگاه گیلان به تفکیک دانشکده های دانشگاه برگزار شد که  رئیس دانشگاه گیلان در این آئین، رشد متوازن در همه ابعاد توسعه یافتگی را، نیازمند انسان توسعه یافته دانست. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با تبریک دانش آموختگی دانشجویان ورودی 1399 دانشگاه گفت: تحصیل در دانشگاه لذت و شیرینی خاص خود را دارد و امروز مرحله دیگری از مراحل زندگی شما، در حال رقم خوردن است. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره شرایط کرونایی حاکم بر جامعه در سال 1399 و آموزش غیرحضوری دانشجویان گفت: دوران دانشجویی به سرعت سپری می شود و مهم این است که ما چه توشه ای از دوران دانشجویی برای خود اندوخته می کنیم. دکتر دوستار با تاکید بر اینکه موفقیت امروز شما دانش آموختگان در پشت سر گذاشتن مقطعی از مقاطع تحصیلیتان، مرهون تلاش های خودتان، استادان، کادر علمی و اجرایی و به طور خاص والدین شما است گفت: خوشا به حال کسی که توانسته از لحظات زندگی خودش، بهره‌برداری موثر و کارآمد داشته باشد و برای مسیر زندگیش هدف داشته باشد. وی  با بیان اینکه درزمان ورود دانشجویان ورودی جدید، برای دانشجویانم دو سوال مطرح می کنم یکی اینکه در طول دوران تحصیل چه توانمندی کسب می کنید که جامعه به شما مراجعه کند و دیگری اینکه چه نیازمندی هایی در جامعه بشریت وجود دارد که تاحالا کسی به فکر برآورده شدن آن نبوده و شما می توانید آن ها را برآورده کنید تصریح کرد: در زمان دانش آموختگی نیز مجدد این سوالات را از آنها می پرسم که اگر کسی به یکی از این دو سوال هم پاسخ دهد، نشان دهنده این است که زمینه کارآفرین شدن در وجودش قرار دارد. دکتر دوستار تصریح کرد: ما به انسان توسعه یافته ای نیاز داریم که در همه ابعاد توسعه یافتگی همچون علمی، تربیتی، اجتماعی، مهارتی و معنوی به رشد متوازن برسد. رئیس دانشگاه گیلان تفاوت کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته را فرای منابع زیرزمینی و روی زمینی دانست و گفت: مدیریت منابع است که کشور را در مسیر توسعه پرشتاب قرار می دهد. شایان ذکر است آئین دانش آموختگی دانشجویان ورودی 1399 دانشگاه گیلان، طی روزهای 12 تا 14 تیر ماه 1403 به تفکیک دانشکده های دانشگاه در تالار اجتماعات حکمت، استاد معین دانشکده تربیت بدنی و شهید کریمی علوم پایه به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار شد که بیش از 1823 تن از دانشجویان، دانش آموخته شدند.  

19 06 2024

سرپرست دانشگاه در مراسم گرامیداشت روز بسیج استادان: بسیج درخت تنومدی برای خدمت رسانی به جامعه است

گرامیداشت روز قشر بسیج استادان با حضور سرپرست دانشگاه گیلان، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان و جمعی از استادان بسیجی استان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.  دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن گرامیداشت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران افزود: بسیج یکی از نوآوری های امام راحل بود که هم اکنون به درخت تنومدی برای خدمت رسانی در جامعه تبدیل شده است.  وی با اشاره به چندوجهی بودن بسیج در جامعه تصریح کرد: بسیج متعلق به قشر خاصی نیست و به جغرافیای خاصی تعلق ندارد و باتوجه به نیاز جامعه در مسائل فرهنگی، سازندگی، دفاعی، علمی و... در همه زمان ها و مکان ها برای حل مشکلات جامعه متبلور می شود.  سرپرست دانشگاه با بیان اینکه اکنون در جنگ ترکیبی به سر می بریم افزود: لازمه مبارزه با جنگ ترکیبی جهاد است که رهبر معظم انقلاب جهاد تبیین را اقدامی قطعی و فوری برای مبارزه با دشمنان دانسته اند. وی با اشاره به اینکه مطالبه مقام معظم رهبری جهش تولید است تأکید کرد: یکی از عرصه های جهاد تبیین توسط استادان دانشگاهی، ایجاد شرکت های دانش بنیان است که این فرصت مناسبی برای تبیین نقش آفرینی های اساتید بسیجی در عرصه تولید و صنعت خواهد بود.  دکتر دوستار با بیان اینکه بسیج به دنبال خدمت بی منت است، یکی از راه های نیل به مطالبات مقام معظم رهبری را همکاری و همفکری دانشگاهیان دانست و تصریح کرد: زمانی که متعلق به مردم است نباید صرف تقابل با یکدیگر شود و چنانچه دانشگاه ها نسبت به آگاه سازی اهمیت انتخابات به دانشجویان وارد عمل شوند، شاهد برگزاری انتخاباتی پرشور و اثرگذار خواهیم بود.  سرپرست دانشگاه ضمن امیدواری به اینکه دانشگاهیان در عرصه جهاد تبیین بیش از پیش همت گمارند، تحکیم روابط استادان با دانشجویان را منجر به ترویج دستاوردهای انقلاب به دانشجویان و انتشار امیدواری در جامعه دانست.  دکتر حبیبی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان نیز در این مراسم، ضمن گرامیداشت روز بسیج اساتید که با سالروز شهادت شهید چمران آمیخته شده، از مرحوم دکتر رحمدل استاد بسیجی دانشگاه گیلان یاد کرد و گفت: دکتر رحمدل از مفاخر تأثیرگذار در حوزه ادبیات دفاع مقدس بود که در آثار خود به نیکویی بین علم و اخلاق و ایمان پیوند زد.  دکتر حبیبی با بیان اینکه یکی از ویژگی های مهم شهید چمران ولایت مداری و مردم داری بود گفت: تبلور این ویژگی را در شهید آیت الله رئیسی دیدیم همانگونه که ایشان از نزدیک در کنار مردم حضور داشتند و پیگیر حل مشکلات مردم بویژه مردم مناطق محروم بودند.  وی ضمن تأکید بر صداقت گفتار و رفتار شهید آیت الله رئیسی با مردم، ایشان را احیاگر گفتمان انقلاب اسلامی دانستند که مورد اقبال مردم قرار گرفت و افزود: ارادت خاص شهید آیت الله رئیسی به مردم، یک ارادت کاملاً قلبی، واقعی و دو طرفه بود که شاهد وداع باشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر ایشان بودیم.  دکتر حبیبی با اشاره به ظرفیت های جامعه دانشگاهی برای ترویج گفتمان جامعه به سمت مطالبات مقام معظم رهبری گفت: در حوزه جهاد تبیین، انتظارات از اساتید فرهیخته بیش از سایرین است زیرا با تربیت نیروهای جوان و آینده ساز کشور، فرصت مناسبی برای پرورش نیروهای همتراز انقلاب اسلامی خواهند داشت که برای رشد و تعالی کشور اثرگذار باشند.  مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان ضمن اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یک رویداد سیاسی بزرگ کشور گفت: پشتیبانی رأی آحاد مردم برای انتخاب رئیس جمهور می تواند نخبگانی شایسته را در مسیر رشد و تعالی کشور سوق دهد. 

24 06 2024

سرپرست دانشگاه در جمع اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع): لازمه کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است

اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع)، شامگاه روز یکشنبه 3 تیر ماه 1403 در تالار مسجد دانشگاه میزبان سرپرست دانشگاه بودند و طی نشستی به بیان مسائل مرتبط با هیأت پرداختند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان گفت: تصمیمات و مبنای رفتار ما تحت تأثیر هیجانات یا عقلانیت است که هر کدام از این دو، مسیر حرکتی خاص خود را دارد. دکتر دوستار با بیان اینکه هر دو مسیر لازمه زندگی است خاطرنشان کرد: عنصر کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است. وی فعالیت های مذهبی در دانشگاه را خصوصاً در قشر دانشجویی با اهمیت خواند و تصریح کرد: دانشجویان هیأت باید در کارهای خود دارای هدف باشند و لازمه این کار نیز برنامه ریزی برای ترویج، تبلیغ و تثبیت معنویت است. سرپرست دانشگاه توجه به فرائض دینی و برنامه های معنوی را در فضای دانشگاه و به طور خاص در خوابگاه های دانشجویی مهم خواند و به انتظار رهبر معظم انقلاب از دانشجویان مبنی بر «تحصیل، تهذیب و ورزش» اشاره کرد و گفت: شما عزیزان دانشجو به عنوان خادمین اهل بیت، تهذیب را در دانشگاه زمینه سازی می کنید. شایان ذکر است در ابتدای این نشست نیز علی زارعی مسئول هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع) دانشگاه به ارائه گزارشی از اقدامات هیأت دانشجویی در طول سال پرداخت و سایر اعضای هیأت نیز به بیان مطالبات، دغدغه‌ها و انتظارات خود پرداختند.