سمینار برق صنعت و اشتغال در دانشگاه گیلان برگزار گردید.

03 12 2014
کد خبر : 4204881
تعداد بازدید : 42

به همت انجمن علمی گروه برق دانشگاه گیلان و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان «سمینار برق، اشتغال و صنعت»  و با حمایت سازمان انرژی های نو ایران و شرکت برق منطقه ای استان گیلان با هدف بررسی موانع موجود در ارتباط دانشگاه و صنعت، یافتن راه حل های رفع این مشکل و فراهم کردن بستری مناسب برای ایجاد تعاملات علمی و صنعتی پویا در روز دوشنبه مورخ 93/09/10 در تالار حکمت دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان برگزار شد.

این برنامه با سخنرانی رییس سازمان انرژی های نو ایران، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان گیلان و یک عضو هیات علمی گروه برق دانشگاه گیلان انجام شد.

رییس سازمان انرژی های نو ایران در سمینار برق، اشتغال و صنعت با اشاره به تأثیر توسعه نیروگاه های تولید انرژی های نو ،  بر اشتغال و فرصت کسب و کار، تاکید نموند به ازای نصب هر سیستم مگاوات برق از انرژی های نو، 15 فرصت شغلی ایجاد می شود.

دکتر یوسف آردمولی توسعه کاربرد انرژی های نو را مهم و ضروری دانست و اظهار داشتند: توسعه انرژی های تجدید پذیر در پدافند غیرعامل، ارتقاء سطح جایگاه راهبردی ایران در دیپلماسی و رفع مشکلات محیط زیست و عدم انتشار گازهای گلخانه ای نیز نقش مهمی دارد.
رییس سازمان انرژی های نو ایران خاطر نشان کردند: در زمان حاضر، بیش از 15 هزار مگاوات پتانسیل اقتصادی و بیش از 40 هزار مگاوات پتانسیل فنی در کشور شناسایی شده است.
وی ظرفیت نیروگاه های بادی در کشور را بیش از 40 هزار مگاوات عنوان و تصریح کردند : نیروگاه منجیل یکی از بزرگترین نیروگاه ها در خاورمیانه است.
دکتر آردمولی ساخت جرثقیل 'آسان ساز' برای توربین های بادی 660 کیلو وات برای اولین بار ، دستیابی به دانش فنی و توانایی طراحی توربین بادی مگاواتی ، طراحی ، ساخت و راه اندازی نیروگاه نمونه سهموی خطی خورشیدی حرارتی و برق رسانی فتوولتائیک به روستاها (برقرسانی به یک هزار خانوار روستایی) را اهم فعالیت ها و دستاوردها نام برد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان گیلان نیز در این سمینار با بیان این که صنعت برق را بسیار سرمایه بر، تخصصی و زمان بر است،گفتند: ساخت نیروگاه در کشور به طور میانگین چهار سال طول می کشد.
مهندس کریم آزادگان با بیان این که برای تولید هر کیلووات برق دو هزار دلار سرمایه نیاز است ، افزود: برای این کار تخصص نیز ضروریست و باید افرادی با تخصص و متناسب با این تکنیک در اداره صنعت برق مشارکت کنند.
ایشان اظهار داشتند: تولید انرژی های پاک ، توسعه نیروگاه های سیکل ترکیبی و تبدیل انرژی های حرارتی از این نیروگاه ها و استفاده بیشتر از انرژی های تجدید پذیر از برنامه های وزارت نیرو است.
وی با بیان این که در صنعت برق روش های ایجاد اشتغال پیش گرفته شده، خاطر نشان کرد : برون سپاری بخشی از فعالیت ها از جمله توسعه ، احداث ، بهره برداری و نگهداری به بخش خصوصی از جمله اقدامات انجام گرفته است.
عضو هیات علمی دانشگاه گیلان نیز در این سمینار با بیان فقدان رقابت در بازار کسب و کار و لذا عدم نیاز به طراحی، نوآوری و ارتقاء فناوری، عدم چرخش اقتصاد کشور بر پایه علم و دانش ، افزایش سطح انتظارات در بین تحصیلکرده ها و عدم پذیرش هر کار پیشنهادی و عدم ارتباط میان نیازهای صنعت و آموزش فارغ التحصیلان از جمله دلایل بیکاری در بین دانش آموختگان کشور است.
دکتر سید مسعود مقدس تفرشی افزودند: عدم تامین منابع مالی کافی برای رفع نیازهای زندگی ، نداشتن جایگاه اجتماعی ، احساس حقارت در جامعه ، کاهش مزایا و امنیت شغلی ، بی قیدی و مسوولیت ناپذیری افراد فاقد اشتغال و گسترش اوباشی گری و ناامنی اجتماعی از پیامدهای عدم اشتغال برای نیروی کار است.
وی توسعه و بازسازی زیرساخت های شبکه برق گیلان با ملاحضات هزینه های اجتماعی، افزایش بهره وری انرژی در سطح استان ، توسعه و یکپارچه سازی منابع تجدید پذیر و فناوری های ذخیرسازی انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها با حفظ استاندارد در زندگی را از جمله فرصت های ایجاد اشتغال در گیلان در بخش انرژی عنوان کردند.


دسته بندی :
خبرها