جشنواره ملی مجازی "شهر های خلاق ایران" برگزار شد

20 05 2021
کد خبر : 4238884
تعداد بازدید : 116

جشنواره ملی مجازی "شهر های خلاق ایران"  26 تا 29 اردیبهشت ماه توسط انجمن های علمی دانشجویی گردشگری و شهرسازی دانشگاه گیلان و  با همکاری انجمن های علمی دانشگاه های کشور برگزار شد.

شهرهای خلاق در دنیا در بخش‌های:خوراک، صنایع دستی، هنرهای بومی، رسانه، فیلم، طراحی، ادبیات و موسیقی تقسیم بندی میشوند. از ایران عزیزمان  شهر رشت در بخش خوراک، اصفهان در بخش صنایع دستی، سنندج در بخش موسیقی و بندرعباس در بخش هنرهای بومی در این فهرست قرار دارند.

ثبت یک شهر در فهرست شهرهای خلاق باعث شناخته شدن در سطح جهانی و جذب سرمایه به آن شهر می شود. علاوه برآن شهرهای بسیاری هر ساله به جمع این شهرهای خلاق اضافه میشوند که باعث ایجاد یک شبکه بین شهرهای خلاق شده که ارتباط بیشتر این شهر ها را به همراه داشته و زمینه همکاری آنها در حوزه های مختلف را فراهم می کند.

بدین جهت جشنواره شهرهای خلاق ایران توسط جمعی از انجمن های علمی سراسر کشور به میزبانی شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در چهار روز متوالی و با حضور اساتید، مسئولین و علاقه مندان به این حوزه در فضای مجازی برگزار گردید، بازخورد این جشنواره در سطح کشور بسیار مثبت بود و از طرف علاقه مندان با استقبال بسیاری روبرو گردید.

1 _ اولین نشست

اولین نشست از جشنواره شهرهای خلاق ایران در ساعت 18 و تاریخ 26 اردیبهشت سال 1400، توسط انجمن علمی گردشگری دانشگاه گیلان و با همکاری انجمن علمی شهرسازی دانشگاه گیلان، انجمن علمی مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبائی (ره)، انجمن علمی مدیریت گردشگری و هتلداری دانشگاه شیراز، انجمن علمی مدیریت جهانگردی دانشگاه هنر اصفهان، انجمن علمی مدیریت گردشگری دانشگاه محقق اردبیلی، انجمن علمی مدیریت و گردشگری دانشگاه تبریز، انجمن علمی گردشگری دانشگاه کردستان و انجمن علمی صنایع دستی دانشگاه هرمزگان برگزار گردید.

سخنرانان این نشست، دکتر روشن بابائی همتی، دکتر فرزاد حاجی میرزایی و دکتر سید مختار هاشمی بودند و تمرکز اصلی این برنامه بر شهرهای خلاق رشت و سنندج بود. برنامه در ابتدا با معرفی سخنرانان و خوش آمدگویی به مهمانان توسط مجری (عضو انجمن علمی مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبائی) آغاز گردید.

در ابتدا دکتر حاجی میرزایی به ایده شکل گیری شهرهای خلاق در سال 1994 در کتابی تحت عنوان "شهر خلاق" اشاره نمودند. ایشان در ادامه به توضیح دلایل ایجاد شهرهای خلاق، اهداف توسعه پایدار، بیان اهداف شهرهای خلاق در زمینه های مختلف و اشتراک تجربیات آن ها با یکدیگر، معیار یونسکو برای انتخاب شهرهای خلاق و لزوم رسیدن به درک مشترک و مشارکت همه ذی نفعان برای رسیدن به توسعه پایدار پرداختند.

دکتر هاشمی به عنوان سخنران دوم نشست، نکاتی را درباره شهر خلاق سنندج در حوزه موسیقی بیان نمودند؛ ایشان به تبدیل سنندج به "پایتخت برگزاری جشن باستانی نوروز" در صورت عدم وجود ویروس کرونا و شرایط فعلی دنیا اشاره نمودند که نشان از برنامه های تدارک دیده شده توسط شهر سنندج برای برگزاری رویدادی مشترک میان ایران و سایر کشورهای همسایه می داد. در ادامه به بررسی جایگاه گردشگری استان کردستان، معرفی جاذبه های طبیعی، انسان ساخت و زیرساخت های استان کردستان، بیان نقاط قوت و ضعف کردستان و لزوم توجه به شهرسازی و بازسازی بافت های قدیمی پرداختند.

دکتر بابائی سومین سخنران نشست نیز به ظرفیت های شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک اشاره نمودند که وجود بیش از ۲۵۰ مورد خوراکی مختلف سبب شد که در سال ۲۰۱۵، این شهر در فهرست شهرهای خلاق یونسکو ثبت شود. طبق سخنان دکتر بابائی وجود مدارس، هنرستان ها و آموزشگاه های آشپزی و استقاده از تجربیات کشورهای دیگر مانند ترکیه، برزیل و اسپانیا به ثبت این شهر کمک بسیاری نمودند. ایشان به فعالیت و تلاش انجمن علمی گردشگری دانشگاه گیلان در راستای شبکه سازی میان شهرهای خلاق و ارتباط بیشتر این شهرها با یکدیگر از طریق برگزاری این جشنواره اشاره نمودند و بر سودمند بودن این فعالیت برای تمامی شهرهای خلاق ایران تاکید کردند.

در ادامه برنامه حاضران نشست به تعامل و گفت‌وگو با سخنرانان پرداختند و ضمن پرسش و پاسخ، امکان همکاری میان مرکز خلاق شهر سنندج با دانشجویان و اساتید دانشگاه کردستان ایجاد گردید که از مزیت های متعالی این برنامه بود.

این نشست پس از حدود 2 ساعت و با سخنرانی و قدرانی مجری از حضور مهمانان به پایان رسید.

2 . دومین نشست 

دومین نشست از جشنواره شهرهای خلاق ایران در ساعت 18 در تاریخ 27 اردیبهشت سال 1400, توسط  انجمن علمی گردشگری دانشگاه گیلان، انجمن علمی شهرسازی دانشگاه گیلان ، انجمن علمی مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، انجمن علمی مدیریت گردشگری و هتلداری دانشگاه شیراز، ، انجمن علمی مدیریت جهانگردی دانشگاه هنر اصفهان، انجمن علمی مدیریت گردشگری دانشگاه محقق اردبیلی، انجمن علمی مدیریت و گردشگری دانشگاه تبریز ، انجمن علمی گردشگری انجمن علمی گردشگری دانشگاه کردستان، انجمن علمی صنایع دستی دانشگاه هرمزگان برگزار گردید.

سخنرانان این نشست دکتر روشن بابائی همتی، دکتر ندا ترابی فارسانی بودند و تمرکز اصلی این برنامه بر روی شهر خلاق خوراک و صنایع دستی رشت و اصفهان بود. برنامه در ابتدا با معرفی سخنرانان و خوش آمد گویی به مهمانان توسط مجری (انجمن علمی مدیریت گردشگری و هتلداری دانشگاه شیراز)  آغاز گردید.

در ابتدا دکتر روشن بابائی  در مورد سهر خلاق خوراک رشت و چرایی آن صحبت کردند و در ادامه درمورد  نسل های گردشگری از دید یونسکو توضیحاتی ذکر کردند.

دکتر بابائی  در ادامه فرمودند ایده شهرهای خلاق در ابتدا توسط ریچارد فلوریدا بکار برده شد.

 سپس درمورد نکاث مثبت ارتباطات بین شهرهای خلاق توضیحات جامعی ارائه دادند.

در ادامه  درمورد فلسفه ی شهر خلاق فرمودند: جذب ایده به همراه خلاقیت موجب عملیاتی کردن آن و به دنبال آن نوآوری بوجود خواهد آمد و در واقع شهرهای خلاق فضایی برای یادگیری و بکار گیری تمام حواس است.

موضوعات دیگری که در ادامه سخنرانی ایشان ذکر گردید از جمله متغیر های کلیدی شهر خلاق و ارکان های آن و حوزه های شهر خلاق، مباحت خوراک شناسی و شاخص های آن  و در انتها به بحث توسعه پایدار شهری و برند سازی و اشتغال زایی در این زمینه اشاره نمودند.

دکتر ندا ترابی فارسانی بعنوان دومین سخنران در این نشست در ابتدا نکاتی درمورد بحث گردشگری خلاق مطرح نمودند و سپس درمورد کارهایی که باید برای رونق گردشگری خلاق در شهر های خلاق ایران صورت گیرد،صحبت کردند. در ادامه صحبت های خانم دکتر ترابی موضوعاتی همچون صنایع دستی اصفهان و اهمیت هنرهای روبه فراموشی نکاتی را ذکر کردند ودر انتهای سخنان خود به خانه ی شیخ الاسلام اشاره کردندکه همچنان افرادی هستند برای حفظ هنر زری بافی  تلاش می کنند.

در ادامه برنامه حاضران نشست به تعامل و گفت‌وگو با سخنرانان پرداختند و ضمن پرسش و پاسخ، امکان همکاری میان مرکز خلاق شهر رشت با دانشجویان و اساتید دانشگاه شیراز ایجاد گردید که از مزیت های متعالی این برنامه بود.

این نشست پس از حدود 2 ساعت و با سخنرانی و قدرانی مجری از حضور مهمانان به پایان رسید.

3_ نشست سوم

سومین نشست از سلسله نشست های جشنواره ( شهرهای خلاق ایران)  در تاریخ 28 اردیبهشت 1400 به مدت دو ساعت تو سط انجمن علمی گردشگری دانشگاه گیلان و جمعی از انجمن علمی های سراسر کشور و با حضور اساتید، مهمانان و علاقه مندان به این حوزه برگزار گردید.

محوریت این نشست شهر خلاق رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی و بندرعباس به عنوان شهر خلاق صنایع دستی و هنرهای بود.

سخنرانان این نشست ، دکتر روشن بابایی همتی ، عضو هیت علمی پژوهشکده گیلان شناسی و مدیر مرکز گردشگری خلاق ایران و سرکار خانم صدیقه طاهری ، کارشناس ارشد حفاظت آثار تاریخی و فرهنگی و پژوهشگر بودند.

برنامه در ابتدا با سخنرانی مجری محترم ( عضو انجمن علمی مدیریت گردشگری دانشگاه محقق اردبیلی ) آغاز گردید و به ماهیت و اهمیت این جشنواره در خصوص سبکه سازی شهرهای خلاق ایران اشاره گردید.

دکتر بابایی به عنوان نخستین سخنران از اهمیت شهرهای خلاق و همچنین تاریخچه آن به سخنرانی پرداختند ایشان در ادامه به صورت مفصل در خصوص انگیزه گردشگری و تمایل نسل جدید به گردشگری خلاق و اهمیت آن اشاره کردند.

در ادامه دکتر بابایی به موضوعات زیر اشاره نمودند :

۰ فصول مسافرتی

۰ مراحل عمده در برنامه ریزی گردشگری

۰ توسعه گردشگری 

۰ گونه شناسی گردشگری فرهنگی بر اساس مکان

۰ الگوی فرهنگی

۰ گردشگری خلاق و منابع طبیعی

و ...... موضوعات دیگر پرداختند ایشان در آخر نمونه هایی از تورهای اجرا شده در جهت گردشگری خلاق اشاره کردند

در ادامه خانم صدیقه طاهری به معرفی شهر بندرعباس به عنوان شهر خلاق ثبت شده به عنوان شهر خلاق صنایع بومی و هنرهای دستی پرداختند ایشان در ادامه از اهمیت شبکه سازی شهرهای خلاق به عنوان یکی از اهداف یونسکو از ثبت شهرها نیز اشاره کردند. ایشان از اهمیت توسعه فرهنگی و برآورده کردن نیازهای شهروندان بدون ایجاد اختلال در توانایی شهروندان آینده و در نتیجه رسیدن به توسعه پایدار به صورت تخصصی پرداختند.

 در ادامه نیز ایشان به به موضوعات زیر اشاره کردند :

۰ مرز های فرهنگی

۰ ظرفیت های فرهنگی

۰ مدیریت فرهنگی 

و... ایشان در آخر نیز به نمونه هایی از ظرفیت های گردشگری خلاق شهر بندرعباس اشاره کردند.

در پایان نیز مجری برنامه به خواندن سوالات مطرح شده از سخنرانان پرداخت و وبینار با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان به پایان رسید.

4_ نشست چهارم

آخرین نشست از جشنواره شهرهای خلاق ایران در ساعت 18 و تاریخ 30 اردیبهشت سال 1400، توسط انجمن علمی گردشگری دانشگاه گیلان و با همکاری انجمن علمی شهرسازی دانشگاه گیلان، انجمن علمی مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبائی (ره)، انجمن علمی مدیریت گردشگری و هتلداری دانشگاه شیراز، انجمن علمی مدیریت جهانگردی دانشگاه هنر اصفهان، انجمن علمی مدیریت گردشگری دانشگاه محقق اردبیلی، انجمن علمی مدیریت و گردشگری دانشگاه تبریز، انجمن علمی گردشگری دانشگاه کردستان و انجمن علمی صنایع دستی دانشگاه هرمزگان برگزار گردید.

سخنرانان این نشست: سمیه صمصام پور، دکتر روشن بابایی همتی ، دکتر سید صادق حسینی، خانم عزیز، دکتر ابوطالب قاسمی، دکتر علی اکبر سالاری پور و دکتر مهدی حسام بوده اند. مجری برنامه(عضو انجمن علمی گردشگری دانشگاه گیلان )  با معرفی سخنرانان و خوش آمدگویی به مهمانان برنامه را آغازکردند.

در ابتدا خانم صمصام پور (کارشناس مرکز خلاقیت فناوری و نوین منطقه شهرداری بندر عباس) به فعالیت این مرکز اشاره داشتند، برای مثال: بازار مجازی صنایع دستی بندرعباس ، پروژه در حال ساخت بازار بزرگ و دائم صنایع دستی بندرعباس، حمایت از دانشجویان مقطع دکترا با موضوع پایان نامه صنایع دستی و آیین های سنتی بندرعباس که در این مورد درحال امضای تفاهم نامه ها با دانشگاه ها هستند، درحال ساخت فضایی برای اجرای آیین های سنتی شهر بندرعباس، به اختصاص بودجه برای ساخت چهار مرکز آموزشی،، تولید و فروش صنایع دستی و وجود یک اتاق فکر با حضور صاحب نظران، هنرمندان و اندیشمندان اشاره کردند و درآخر به جشنواره مجازی که این مرکز در آن شکت کرده است.

دکتر روشن بابایی به عنوان دومین سخنران در اختتامیه این نشستؤ با توجه حضور مراکز خلاق در این جشنواره پیشنهاد ها و برنامه هایی برای آینده شهرهای لاق ارائه دادند، مانند: حمایت و تشویق دانشجویان و عضای هیئت علمی درجهت پروژه های پژهشی مرتبط، احرای همایش های علمی-پژوهشی داخلی و بین الملی، ایجاد ارتباط و همکاری مستمر با سازمان ها و موسسات دولتی و غیر دولتی، ارائه خدمات آموزش و تربیت پژوهشگران مورد نیاز دستگاه های دولتی وغیر دولتی و... .

در ادامه دکتر ابوطالب قاسمی از جنبه اجرایی شدن ایده های خلاقانه در گردشگری و از حیث جنب قانونی به موضوع پرداختند. با توجه به اینکه این ایده های خلاقانه برای برای اجرایی شدن نیازمند ضابطه هایی دارند و این ضابطه ها در چارچوب قوانین که دولت تعیین می کند اجرایی می شوند.

خانم عزیزی نیز به طور تخصصی در مورد قوانین و مقررات و اینکه ایده های نوین ممکنه نتونن جای خود را در حوزه قانون پیدا کنند، پرداختند. و هم چنین مشکلاتی ایده های در پیش روی دارند را شرح دادند مثل مقاومت کردن کسب و کارهای سنتی در برابر ایده ها نو، تغییر قوانین زمان بر است، ناهمانگی و قوانین بین دستگاه های اجرایی.

دکتر علی اکبر سالاری پور نیز به بحث برنامه ریزی شهری و شهرسازی و اینکه نظام شهرسازی چه نقشی در شهر های خلاق دارند پرداختند. اینکه آیا نظام برنامه ریزی شهری تسهیل کننده بخش حوزه خلاق است یا مانع  و چه فرصت هایی پیش روی شهرها قرار می دهند. علاوه بر این بر نحوه تعامل شهرسازان نظام برناممه ریزی با فعالان حوزه شهر خلاق و محققان اشاره کردند.

دکتر مهدی حسام به مفهوم شهر خلاق و گردشگردی خلاق پرداختند و به شاخص های خلاقیت  پرداختند. دکتر حسام همچنین اصول اولیه شهر های خلاق که انعصاف پذیری، ابتکار و تاب آوری است را شرح دادند. بحث  شبکه های خلاق که موضوع اصلی این نشست بوده توسط کتر حسام بررسی شد.

و در آخر دکتر سید صادق حسینی نیز به شهر خلاق و توانمندی های شهر های استان اردبیل در حوزه های مختلف گردشگری مثل میراث فرهنگ، طبیعی غذا و ... پرداختند و مسلما شهر های بیشتری  از ایران پتانسیل این را دارند که در حوزه های  مختلف به شبکه شهر های شهر خلاق بپیوندند.

نتیجه این جشنواره ایجاد شبکه ای از  شهرهای خلاق میان شهرهای خلاق ایران بود.

هچنین این جشنواره در سطح ملی به بررسی مشکلات، موقعیت‌ها و فرصت‌های پیش روی این شهرها پرداخت و از طرف اساتید و مهمانان راهکارهایی موثر نیز ارائه گردید.

در نهایت در این جشنواره تلاش بر آن شد تا ارتباط بین شهر های خلاق ایران  بیشتر شود تا سهمی در شناساندن این عنوان به تمام ایران و در چشم اندازه آینده در سطح جهان داشته باشیم.

به امید روزهای روشن برای گردشگری ایران عزیزمان.

 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

ناشر الأصول

07 07 2024

افتخار آفرینی دانشجویان دانشگاه گیلان در مرحله اول سومین جشنواره ملی برهان (ویژه کرسی های آزاد اندیشی )

اختتامیه مرحله اول سومین جشنواره ملی برهان (ویژه کرسی های آزاد اندیشی) در دانشگاه علامه با حضور معاون فرهنگی اجتماعی وزارت عتف و رئیس دانشگاه علامه، مدیران کل وزارتی، معاونین فرهنگی و اجتماعی برخی دانشگاه، کارشناسان و دانشجویان منتخب جشنواره روز یکشنبه مورخ هفدهم تیرماه 1403 برگزار شد . در این جشنواره دانشگاه گیلان در بخش مناظره با دریافت شش عنوان ،یک رتبه دوم ،دو رتبه سوم و سه رتبه چهارم (شایسته تقدیر)، جزء دانشگاههای برتر از حیث کسب تعداد رتبه و دریافت جایزه قرار گرفت . دانشجویان برگزار کننده، عناوین کرسی ها و مقام های کسب شده بدین شرح می باشد . ۱- خطر تجزیه ایران؛ شایعه یا واقعیت، سرکار خانم زینب شهبازی زاده، رتبه دوم، لوح سیمین ۲_ حجاب امری شخصی یا اجتماعی، جناب آقای محمد رضا اسفندیاری، رتبه سوم، لوح برنزین ۳-مردم سالاری دینی یا دموکراسی غربی، جناب آقای علی حجامی، رتبه سوم، لوح برنزین ۴_عملکرد جمهوری اسلامی ایران در برخورد با مفاسد اقتصادی، سرکار خانم سارگل حق پرست، رتبه چهارم (شایسته تقدیر) ۵_آزادی بیان در ایران,شعار یا واقعیت، جناب آقای مرتضی مظفری، رتبه چهارم (شایسته تقدیر) ۶_ تحدید یا ترغیب جمعیت، فرصت ها و چالش ها، سرکار خانم مهسا ساقی بیرق، رتبه چهارم (شایسته تقدیر) معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان ضمن تبریک موفقیت به این عزیزان، توفیقات روز افزون تمامی دانشجویان را آرزو  می نماید.

07 07 2024

تقدیر رئیس ستاد دانشگاهیان استان گیلان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، از حضور حماسی مردم در انتخابات

رئیس ستاد دانشگاهیان استان گیلان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، طی پیامی از حضور حماسی ملت ایران تقدیر کرد. متن پیام بدین شرح است. خداوند بزرگ را شاکریم که حماسه‌ حضور پرشور مردم در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، صفحه‌ درخشان دیگری بر افتخارات بزرگ انقلاب اسلامی ایران افزود. از همه مردم ایران و به طور خاص از کلیه اعضای خانواده بزرگ دانشگاهیان استان گیلان که با حضور خود موجب افزایش شور و نشاط انتخاباتی و رقم زدن درصد بالایی از مشارکت مردم شدند، سپاسگزاری نموده و انتخاب دکتر مسعود پزشکیان را به عنوان نهمین رییس جمهور ایران اسلامی تبریک عرض می نمایم و توفیق و سربلندی ایشان را در سایه وفاق و وحدت ملی از خداوند منان خواهانم. دکتر محمد دوستار رئیس ستاد دانشگاهیان استان گیلان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۶ تیر ۱۴۰۳

26 12 2023

کسب رتبه برگزیده و شایسته تقدیر دانشجویان دانشگاه گیلان در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت

آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت با حضور دکتر زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، جمعی از مسئولان وزارتی، استانی، دانشگاهی و جمع کثیری از دبیران کل انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور، دبیران اتحادیه‌های علمی دانشجویی و کارشناسان انجمن‌های علمی در روز دوشنبه چهارم دی ماه ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. در این جشنواره انجمن های علمی دانشگاه گیلان موفق به کسب یک مقام برگزیده و یک مقام شایسته تقدیر گردید. انجمن علمی دانشجویی بیوسیستم دانشگاه گیلان رتبه برگزیده، بخش اختراع گروه کشاورزی - دبیر انجمن - آقای محمد رضا حیدری انجمن علمی دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان رتبه شایسته تقدیر، بخش نشریه گروه هنر و معماری عنوان اثر: مجله شش سوی هنر با توجه به رویکرد جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی و شورای انجمن های علمی دانشگاه گیلان، تنها آثار با کیفیت طراز بالا به جشنواره بین‌المللی ارسال شد که از میان ۱۱ اثر ارسالی، ۲ اثر موفق به کسب رتبه شدند و در مجموع دانشگاه گیلان در رتبه ششم دانشگاه های سراسر کشور قرار گرفت. معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن تبریک به جامعه دانشگاهی، توفیقات روز افزون این عزیزان را آرزو می نماید. ​​​​​​​

20 11 2023

جشن ازدواج 31 زوج دانشجویی به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد

جشن ازدواج 31 زوج دانشگاهی با حضور رئیس دانشگاه گیلان، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان، مدیران دانشگاهی و دانشجویان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد. دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار، برای تمامی مزدوجین آرزوی خوشبختی کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن معرفی دانشگاه گیلان به عنوان دانشگاه دوستدار خانواده گفت: ما پیگیر ساخت 210 واحد آپارتمانی متاهلی از سهمیه وزارت علوم برای دانشگاه گیلان هستیم و همانطور که سال قبل قول دادیم که مسکن متاهلی را در دانشگاه راه اندازی کنیم با همت واحدهای مختلف، از ترم آینده میزبان دانشجویان متاهل در 18 خوابگاه متاهلی دانشگاه خواهیم بود. دکتر نجفی در انتها هم با توجه به تقارن این جشن با سالروز میلاد حضرت زینب (س)، زندگی مشترک را شبیه پرستاری دانست و گفت: زن و شوهری که با هم زندگی می کنند در همه ابعاد زندگی باید پرستار همدیگر باشند. حجت الاسلام والمسلمین علی محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های گیلان؛ ازدواج دانشگاهی را ازدواجی آگاهانه، به هنگام و آسان دانست و گفت: سعی خواهیم کرد که ازدواج آگاهانه را در کنار همکارانمان ترویج دهیم. وی همچنین از آمادگی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه برای پذیرش مراجعه دانشجویان پسر و دختر در امر ازدواج خبر داد و گفت: ما تلاش می کنیم تا مقدمات ازدواج عزیزان دانشگاهی را فراهم کنیم. شایان ذکر است ادای احترام به شهدای گمنام دانشگاه، کاشت 31 نهال مثمر به اسم زوج های دانشگاهی، جاری شدن صیغه عقد یکی از زوجین به صورت نمادین، پرچم گردانی حرم امام رضا (ع)، اجرای برنامه های شاد و مفرح، کارگاه های آموزشی و اردوی تفریحی از دیگر برنامه های این مراسم بود. تصاویر

14 05 2024

پنجمین دوره آموزشی "کنشگری فرهنگی رسانه ای" ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های مناطق 2 و 3 کشور به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان

پنجمین دوره آموزشی کنشگری فرهنگی رسانه ای ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های مناطق ۲ و ۳ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در حال برگزاری است. این دوره آموزشی توسط دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تا 27 اردیبهشت ماه 1043 با برگزاری کارگاه های آموزشی همچون تولد یک ایده؛ خلاقیت و ایده پردازی، سیر تولید محتوا، آشنایی با رسانه و مخاطب و بازاریابی و بازاریابی محتوایی اجرا می شود. دکتر اکبری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در مراسم افتتاحیه این دوره با اشاره به اهمیت حضور رسانه ای و کنشگری فعالان فرهنگی در عرصه های مختلف ابراز امیدواری کرد این دوره موجب ایجاد جریان سازی رسانه ای در محیط های فرهنگی دانشگاه ها و زمینه ساز ایجاد پیوست رسانه ای برای تمامی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شود. تصاویر  

05 07 2024

اختتامیه جشنواره ملی برهان در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود

اختتامیه مرحله اول سومین جشنواره ملی برهان (ویژه کرسی‌های آزاداندیشی)، ۱۵ تا ۱۷ تیرماه با حضور دانشجویان منتخب، مسئولان دانشگاه‌ها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود. این جشنواره در سال‌های ۹۵ و ۹۸ در قالب کرسی‌های آزاد‌اندیشی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شده است. دور سوم و جدید آن با بازنگری جدی در شیوه‌نامه آغاز و فرایند اجرایی آن از دی ماه سال گذشته آغاز شد. دانشجویان علاقه‌مند از ۱۵ بهمن تا ۱۵ اسفند وقت داشتند تا آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند. جشنواره برهان مخصوص دانشگاه‌های وزارت علوم است که در سال‌های گذشته در فضای کرسی‌های آزاد‌اندیشی فعال بوده‌اند. بازه زمانی برگزاری کرسی‌ها نیز اول مهر ۱۴۰۱ تا آخر بهمن ۱۴۰۲ بوده است. حدود ۶۸۶ اثر به دبیرخانه ارسال شده که از این تعداد ۵۷۲ اثر به بخش رقابتی اصلی و ۱۱۴ اثر به مرحله رقابتی جانبی راه یافتند، ۴۹ داور در فرایند بررسی آثار حضور داشتند. سال گذشته در مجموع سه هزار و ۴۴۷ کرسی در دانشگاه‌های کشور برگزار شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش ۹۶۵ کرسی، رشد حدود ۲ و نیم برابری داشته است. گفتنی است براساس اعلام وزارت علوم، جشنواره برهان در دو مرحله تقدیر از بهترین کرسی‌ها، رویداد توانمند‌سازی و بازنمایی کرسی‌ها در فضای رقابتی برگزار می‌شود.  

03 07 2024

آئین دانش آموختگی دانشجویان ورودی سال 1399 دانشگاه گیلان برگزار می شود

طبق روال هر ساله آئین دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه گیلان با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در حال برگزاری است . شایان ذکر است، این مراسم از روز سه شنبه 12 تیر آغاز و تا روز پنج شنبه  14 تیر ماه 1403 در دانشکده های مختلف ادامه خواهد یافت. جدول زمانی مراسم سه شنبه 12 تیر ماه ـ ساعت 14 الی 17 ـ دانشکده تربیت بدنی ـ تالار معین چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 8 الی 16 ـ دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی ـ تالار حکمت چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 13 الی 15:30 ـ دانشجویان دانشکده شیمی ـ تالار شهید کریمی چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 16 الی 19 ـ دانشجویان دانشکده ریاضی ـ تالار شهید کریمی چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 16:30 الی 20 ـ دانشجویان دانشکده معماری و هنر ـ تالار حکمت چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 17 الی 19 ـ دانشکده منابع طبیعی ـ تالار معین چهارشنبه 13 تیر ماه ـ ساعت 17 الی 20 ـ دانشجویان دانشکده مکانیک ـ تالار حکمت پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 8 الی 11 ـ دانشکده فنی شرق ـ تالار معین پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 8 الی 11 ـ دانشجویان دانشکده علوم کشاورزی ـ تالار حکمت پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 10 الی 12 ـ دانشجویان فیزیک ـ تالار شهید کریمی پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 13 الی 15 ـ دانشجویان دانشکده مدیریت و اقتصاد ـ تالار حکمت پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 13:30 الی 15:30 دانشجویان زیست سلولی و مولکولی و زیست جانوری ـ تالار شهید کریمی پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 17 الی 20 ـ دانشجویان دانشکده فنی ـ تالار حکمت پنج شنبه 14 تیر ماه ـ ساعت 17 الی 20 ـ دانشجویان زیست گیاهی و زیست دریا ـ تالار شهید کریمی

04 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در آئین دانش آموختگی: ما به انسان توسعه یافته ای نیاز داریم که در همه ابعاد توسعه یافتگی، به رشد متوازن برسد

آئین دانش آموختگی دانشجویان ورودی 1399 دانشگاه گیلان به تفکیک دانشکده های دانشگاه برگزار شد که  رئیس دانشگاه گیلان در این آئین، رشد متوازن در همه ابعاد توسعه یافتگی را، نیازمند انسان توسعه یافته دانست. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با تبریک دانش آموختگی دانشجویان ورودی 1399 دانشگاه گفت: تحصیل در دانشگاه لذت و شیرینی خاص خود را دارد و امروز مرحله دیگری از مراحل زندگی شما، در حال رقم خوردن است. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره شرایط کرونایی حاکم بر جامعه در سال 1399 و آموزش غیرحضوری دانشجویان گفت: دوران دانشجویی به سرعت سپری می شود و مهم این است که ما چه توشه ای از دوران دانشجویی برای خود اندوخته می کنیم. دکتر دوستار با تاکید بر اینکه موفقیت امروز شما دانش آموختگان در پشت سر گذاشتن مقطعی از مقاطع تحصیلیتان، مرهون تلاش های خودتان، استادان، کادر علمی و اجرایی و به طور خاص والدین شما است گفت: خوشا به حال کسی که توانسته از لحظات زندگی خودش، بهره‌برداری موثر و کارآمد داشته باشد و برای مسیر زندگیش هدف داشته باشد. وی  با بیان اینکه درزمان ورود دانشجویان ورودی جدید، برای دانشجویانم دو سوال مطرح می کنم یکی اینکه در طول دوران تحصیل چه توانمندی کسب می کنید که جامعه به شما مراجعه کند و دیگری اینکه چه نیازمندی هایی در جامعه بشریت وجود دارد که تاحالا کسی به فکر برآورده شدن آن نبوده و شما می توانید آن ها را برآورده کنید تصریح کرد: در زمان دانش آموختگی نیز مجدد این سوالات را از آنها می پرسم که اگر کسی به یکی از این دو سوال هم پاسخ دهد، نشان دهنده این است که زمینه کارآفرین شدن در وجودش قرار دارد. دکتر دوستار تصریح کرد: ما به انسان توسعه یافته ای نیاز داریم که در همه ابعاد توسعه یافتگی همچون علمی، تربیتی، اجتماعی، مهارتی و معنوی به رشد متوازن برسد. رئیس دانشگاه گیلان تفاوت کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته را فرای منابع زیرزمینی و روی زمینی دانست و گفت: مدیریت منابع است که کشور را در مسیر توسعه پرشتاب قرار می دهد. شایان ذکر است آئین دانش آموختگی دانشجویان ورودی 1399 دانشگاه گیلان، طی روزهای 12 تا 14 تیر ماه 1403 به تفکیک دانشکده های دانشگاه در تالار اجتماعات حکمت، استاد معین دانشکده تربیت بدنی و شهید کریمی علوم پایه به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار شد که بیش از 1823 تن از دانشجویان، دانش آموخته شدند.  

19 06 2024

سرپرست دانشگاه در مراسم گرامیداشت روز بسیج استادان: بسیج درخت تنومدی برای خدمت رسانی به جامعه است

گرامیداشت روز قشر بسیج استادان با حضور سرپرست دانشگاه گیلان، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان و جمعی از استادان بسیجی استان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.  دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن گرامیداشت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران افزود: بسیج یکی از نوآوری های امام راحل بود که هم اکنون به درخت تنومدی برای خدمت رسانی در جامعه تبدیل شده است.  وی با اشاره به چندوجهی بودن بسیج در جامعه تصریح کرد: بسیج متعلق به قشر خاصی نیست و به جغرافیای خاصی تعلق ندارد و باتوجه به نیاز جامعه در مسائل فرهنگی، سازندگی، دفاعی، علمی و... در همه زمان ها و مکان ها برای حل مشکلات جامعه متبلور می شود.  سرپرست دانشگاه با بیان اینکه اکنون در جنگ ترکیبی به سر می بریم افزود: لازمه مبارزه با جنگ ترکیبی جهاد است که رهبر معظم انقلاب جهاد تبیین را اقدامی قطعی و فوری برای مبارزه با دشمنان دانسته اند. وی با اشاره به اینکه مطالبه مقام معظم رهبری جهش تولید است تأکید کرد: یکی از عرصه های جهاد تبیین توسط استادان دانشگاهی، ایجاد شرکت های دانش بنیان است که این فرصت مناسبی برای تبیین نقش آفرینی های اساتید بسیجی در عرصه تولید و صنعت خواهد بود.  دکتر دوستار با بیان اینکه بسیج به دنبال خدمت بی منت است، یکی از راه های نیل به مطالبات مقام معظم رهبری را همکاری و همفکری دانشگاهیان دانست و تصریح کرد: زمانی که متعلق به مردم است نباید صرف تقابل با یکدیگر شود و چنانچه دانشگاه ها نسبت به آگاه سازی اهمیت انتخابات به دانشجویان وارد عمل شوند، شاهد برگزاری انتخاباتی پرشور و اثرگذار خواهیم بود.  سرپرست دانشگاه ضمن امیدواری به اینکه دانشگاهیان در عرصه جهاد تبیین بیش از پیش همت گمارند، تحکیم روابط استادان با دانشجویان را منجر به ترویج دستاوردهای انقلاب به دانشجویان و انتشار امیدواری در جامعه دانست.  دکتر حبیبی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان نیز در این مراسم، ضمن گرامیداشت روز بسیج اساتید که با سالروز شهادت شهید چمران آمیخته شده، از مرحوم دکتر رحمدل استاد بسیجی دانشگاه گیلان یاد کرد و گفت: دکتر رحمدل از مفاخر تأثیرگذار در حوزه ادبیات دفاع مقدس بود که در آثار خود به نیکویی بین علم و اخلاق و ایمان پیوند زد.  دکتر حبیبی با بیان اینکه یکی از ویژگی های مهم شهید چمران ولایت مداری و مردم داری بود گفت: تبلور این ویژگی را در شهید آیت الله رئیسی دیدیم همانگونه که ایشان از نزدیک در کنار مردم حضور داشتند و پیگیر حل مشکلات مردم بویژه مردم مناطق محروم بودند.  وی ضمن تأکید بر صداقت گفتار و رفتار شهید آیت الله رئیسی با مردم، ایشان را احیاگر گفتمان انقلاب اسلامی دانستند که مورد اقبال مردم قرار گرفت و افزود: ارادت خاص شهید آیت الله رئیسی به مردم، یک ارادت کاملاً قلبی، واقعی و دو طرفه بود که شاهد وداع باشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر ایشان بودیم.  دکتر حبیبی با اشاره به ظرفیت های جامعه دانشگاهی برای ترویج گفتمان جامعه به سمت مطالبات مقام معظم رهبری گفت: در حوزه جهاد تبیین، انتظارات از اساتید فرهیخته بیش از سایرین است زیرا با تربیت نیروهای جوان و آینده ساز کشور، فرصت مناسبی برای پرورش نیروهای همتراز انقلاب اسلامی خواهند داشت که برای رشد و تعالی کشور اثرگذار باشند.  مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان ضمن اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یک رویداد سیاسی بزرگ کشور گفت: پشتیبانی رأی آحاد مردم برای انتخاب رئیس جمهور می تواند نخبگانی شایسته را در مسیر رشد و تعالی کشور سوق دهد. 

24 06 2024

سرپرست دانشگاه در جمع اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع): لازمه کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است

اعضای هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع)، شامگاه روز یکشنبه 3 تیر ماه 1403 در تالار مسجد دانشگاه میزبان سرپرست دانشگاه بودند و طی نشستی به بیان مسائل مرتبط با هیأت پرداختند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان گفت: تصمیمات و مبنای رفتار ما تحت تأثیر هیجانات یا عقلانیت است که هر کدام از این دو، مسیر حرکتی خاص خود را دارد. دکتر دوستار با بیان اینکه هر دو مسیر لازمه زندگی است خاطرنشان کرد: عنصر کنترل هیجانات و عقلانیت، معنویت راستین است. وی فعالیت های مذهبی در دانشگاه را خصوصاً در قشر دانشجویی با اهمیت خواند و تصریح کرد: دانشجویان هیأت باید در کارهای خود دارای هدف باشند و لازمه این کار نیز برنامه ریزی برای ترویج، تبلیغ و تثبیت معنویت است. سرپرست دانشگاه توجه به فرائض دینی و برنامه های معنوی را در فضای دانشگاه و به طور خاص در خوابگاه های دانشجویی مهم خواند و به انتظار رهبر معظم انقلاب از دانشجویان مبنی بر «تحصیل، تهذیب و ورزش» اشاره کرد و گفت: شما عزیزان دانشجو به عنوان خادمین اهل بیت، تهذیب را در دانشگاه زمینه سازی می کنید. شایان ذکر است در ابتدای این نشست نیز علی زارعی مسئول هیأت دانشجویی باقرالعلوم (ع) دانشگاه به ارائه گزارشی از اقدامات هیأت دانشجویی در طول سال پرداخت و سایر اعضای هیأت نیز به بیان مطالبات، دغدغه‌ها و انتظارات خود پرداختند.